Рапсове масло: шкода і користь. Рапсове масло як паливо: застосування

Застосування ріпакової олії зараз повільно і впевнено набирає обертів. Воно нагадує оливкову олію на смак і за своїми властивостями.


Зовсім недавно, до середини 20 ст, продукт використовувався виключно в промисловості. Етобило обгрунтовано наявністю в маслі особливої ??кислоти - ерукової, яка вкрай отруйна.

У разі потрапляння кислоти в організм, вона може спровокувати розчинення слизової оболонки шлунка. Згідно з дослідженнями масова частка цієї речовини займає приблизно половину від загальної частки маси масла.


Саме з цих причин довгий час воно відносилося до розряду отрут і використовувалося тільки в промисловості. Але поступово агрономи вивели кущ ріпаку, в якому масова частка токсичної кислоти значно нижче, зведена практично до мінімуму.


Це дозволило робити з масламаргарін і використовувати в ін. Цілях.


Рослина ріпак з сімейства хрестоцвітних, до цього виду відносяться капуста, гірчиця. Ріпак є відмінною кормовою культурою. На даний момент постійно збільшуються площі його посівів.


Насіння культури практично на половину складаються з рослинного жиру, що дозволяє отримувати з них багато чистого масла. Через це ціна продукту невелика.

Рапсове масло: шкода і користь

Рапсове масло: шкода чи користь?

  • До цих пір рапсове масло використовується в багатьох галузях промисловості, медицини, косметології та ін.

    З точки зору медицини воно здатне зміцнити стінки судин, знизити рівень холестерину в крові, отже, запобігти ризик формування тромбів. Це підтверджується дослідженнями зарубіжних вчених.



    У деяких країнах Європи рапсове масло відноситься до лікарських препаратів, причому до офіційного списку. Що обгрунтовано унікальні цілющі властивості.


    У маслі міститься величезна кількість незамінною лінолевої амінокислоти і жирних напівнасичення кислот.

  • Рапсове масло використовується і в косметології, в якості основи для кремів і різних мазей.

    Позитивними властивостями продукту можна вважати виключно довгий зберігання, без зміни властивостей і смаку.

  • Це масло використовується не тільки в медицині, промисловості, але і в кулінарії.

    Справа в тому, що воно на смак нагадує оливки, але набагато дешевше їх. Найчастіше це масло використовується в якості заправки до холодних страв.


    Його не можна нагрівати, в іншому випадку в ньому утворюються канцерогени, які можуть бути дуже небезпечними для людини. Цей вид масла містить в собі велику кількість вітаміну Е. Для отримання добової норми, досить спожити з продуктами харчування всього лише 3 ч.л.

Здоров'я

СХОЖІ МАТЕРІАЛИ


Увага, тільки СЬОГОДНІ!